Čerkala začínal ako brigádnik na pozícii sladovník – hvozdár sladu. V roku 1988 sa z neho stal majster výroby sladu.
"Pivo si musíte zamilovať. Ak ho máte radi ako nápoj, ste napol ceste
k úspechu stať sa dobrým pivovarníkom. Zvyšok je o precíznej práci,
počas ktorej sa vám podarí vodu, jačmeň a chmeľ spojiť tak, aby v ďalšom
kroku spájali ľudí," hodnotí Čerkala.
V deväťdesiatych rokoch minulého storočia sa z majstra výroby sladu
posunul do pozície hlavného majstra stáčania piva, neskôr vedúceho
výroby piva. Od roku 1997 pôsobil ako manažér výroby. V roku 2000
nastúpil na pozíciu výrobného riaditeľa a o tri roky neskôr sa stal
manažérom závodu.
"Zažil som veľa dobrého, stretol som mnoho vzácnych ľudí, ktorí ma
formovali a smerovali. Odchádzam v dobrom a s pocitom, že som urobil kus
roboty," hovorí Čerkala.
"Som hrdý, že súčasťou nášho tímu bol taký inšpiratívny, skromný
a pracovitý človek. Verím, že jeho kolegovia budú čerpať z jeho múdrosti
a skúseností, ktoré im odovzdal," dodal obchodný riaditeľ Plzeňského Prazdroja Slovensko Martin Grygařík.